VBO: 'Opvang kinderen volgende uitdaging'

© Google
| De hoofdzetel van het VBO

Ook de Belgische werkgeverskoepel VBO juicht de heropening van de winkels komende maandag toe. Een nieuwe belangrijke fase in de geleidelijke heropstart van de economie, klinkt het, die ook een verdere afbouw van de tijdelijke werkloosheid met zich meebrengt. De volgende uitdaging is om voldoende opvangmogelijkheden te voorzien voor kinderen van werknemers die het werk hervatten.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen is tevreden dat de heropening geldt voor alle handelszaken, zonder een onderscheid te maken op basis van grootte of sector. Om de tweede versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken, vraagt het VBO nu "goede afspraken tussen de onderwijswereld en andere instanties om voldoende kinderopvang te kunnen voorzien voor alle werkende ouders".

Ook vraagt de werkgeversorganisatie om zo snel mogelijk het ministerieel besluit en bijhorende 'FAQ' te communiceren zodat de winkels snel duidelijkheid krijgen. "Tijdens de eerste grote versoepeling van de afgelopen dagen hebben de bedrijven aangetoond dat ze in veilige omstandigheden kunnen heropstarten. We moeten die trend nu voortzetten en de veiligheidsmaatregelen strikt naleven zodat we de heropstart van de economie kunnen laten sporen met de gezondheid van de mensen", zegt topman Pieter Timmermans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?