Velofixer sluit locatie aan Flagey: ’Slachtoffer van eigen succes’

© Saskia Vanderstichele
| De velofixers aan het werk in de vestiging aan de Anspachlaan

Dankzij het succes van zijn nieuwe winkel aan de Anspachlaan is de omzet van de Velofixer, in het echte leven Amor Mistiaen, sinds de opening verdubbeld. Maar dat succes vertaalt zich ook in langere wachttijden en meer werkuren: “De sluiting aan Flagey moet minder kopzorgen en betere werkomstandigheden brengen."

“Sinds de opening aan de Anspachlaan zijn de wachttijden langer aan het worden”, aldus Mistiaen. “En het is niet zo simpel om goede fietsherstellers te vinden, daarom verhuis ik nu iedereen van Flagey naar de Anspachlaan." Bovendien gaat de winkel binnenkort ook op maandag open en gaan ze in shifts werken.

De winkel in Flagey is volgens Mistiaen ook moeilijk om in te werken: “Het is er te klein, we moeten de fietsen op straat zetten wat niet ideaal is." Maar Mistiaen heeft ook persoonlijke redenen om te centraliseren: “Sinds de eerste opening heb ik geen vakantie meer kunnen nemen, ik kan mijzelf ook niet in twee splitsen en beide winkels evenveel aandacht geven."

Volgens Mistiaen heeft de locatie aan de Anspachlaan hem enkel voordelen gebracht: “De voetgangerszone speelt zeker in mijn voordeel." Opvallend, gezien de sluiting van Jour de Fête in de media juist werd toegeschreven aan de voetgangerszone. De winkel aan Flagey zal tegen het einde van 2019 worden gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?