Verdachte bommelding Vlaams Parlement onschuldig: 'Geen sprake van dreiging'

© BRUZZ
| Bommelding in het Vlaams Parlement.
Updated: 10-10-2019 - 11:34

De man die op basis van telefonieonderzoek werd geïdentificeerd en opgepakt na een bommelding naar het Vlaams Parlement, mocht gisteravond al naar huis, dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man kon op basis van een opname van het gesprek zijn onschuld bewijzen.

“Uit de materiële en objectieve elementen van het grondig gevoerde onderzoek en uit de diverse verhoren, blijkt geen sprake te zijn van enige bommelding of dreiging met een aanslag”, zegt woordvoerster An Schoonjans. Het gaat dus om een vergissing, al is niet duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is.

“Het gevoerde gesprek werd integraal opgenomen op de telefoon van de betrokken man, via een app die ieder telefoongesprek automatisch opneemt. Uit dat gesprek, waarbij de man van bij de aanvang zijn identiteit opgaf en in het Engels belde voor inlichtingen, blijkt dat op geen enkel ogenblik sprake is van enige dreiging. De tijdsduur van de opname stemt volledig overeen met de tijdsduur die blijkt uit de resultaten van het telefonieonderzoek verstrekt door de provider.”

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) blijft achter de beslissing van dinsdag staan. "Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan de verklaring van de medewerker die het telefoontje heeft ontvangen. We nemen dergelijke zaken altijd ernstig", laat Homans aan Belga weten. Dinsdag zei Homans dat het om een telefoongesprek in het Arabisch ging. Dat klopt dus niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?