Verdachte Schaarbeek eerder veroordeeld voor ongeval met vluchtmisdrijf

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
14/06/2019

De verdachte die donderdag werd opgepakt na het ongeval in Schaarbeek, zal vandaag worden voorgeleid bij de onderzoekrechter. Hij reed gisteren zonder rijbewijs nadat hij eerder al veroordeeld werd voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Het parket vraagt zijn aanhouding voor opzettelijke slagen en verwondingen met vluchtmisdrijf. Dat meldt het Brusselse parket.

Op het kruispunt van de Waelhemstraat met de Helmetsesteenweg in Schaarbeek raakte een 14-jarig meisje donderdagochtend zwaargewond toen ze aangereden werd door een auto. Het meisje was op weg naar school en ze was op dat ogenblik aan het oversteken.

De bestuurder sloeg na het ongeval op de vlucht, maar enkele uren later kon er een verdachte worden opgepakt. Het gaat om een man die eerder al veroordeeld werd voor een ongeval met vluchtmisdrijf en die geen rijbewijs meer had. Het ongeval gisteren gebeurde met een huurwagen. Het ging om een huurauto die door iemand anders (met een rijbewijs) was gehuurd.

Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Zware straf

De vader van het meisje hoopt dat de dader een zware straf krijgt, zegt hij bij VTM Nieuws. “Laat één ding duidelijk zijn: mijn dochter heeft alles juist gedaan. Ze stak over op het zebrapad, zoals dat hoort. Ze keek uit, zoals dat hoort. Maar ze zag die auto niet aankomen. Die bestuurder reed veel te snel. Ze moeten niet aankomen met twee jaar cel,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Vluchtmisdrijf, Helmetsesteenweg, rijbewijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni