Verdachte van vechtpartij met dodelijke afloop in Zaventem krijgt enkelband

© BRUZZ
04/07/2023

De 22-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek die in mei betrokken was bij de vechtpartij met dodelijke afloop in het station van Zaventem heeft de gevangenis mogen verlaten. De man blijft wel nog aangehouden onder elektronisch toezicht, heeft de raadkamer in Brussel beslist.

Op vrijdag 5 mei raakten twee groepen na schooltijd slaags met elkaar aan het station van Zaventem. Drie jongeren belandden uiteindelijk op de sporen, waarna een ICE-hogesnelheidstrein in volle vaart voorbijreed.

Een van de jongeren, een 22-jarige man uit Etterbeek, kwam daarbij om het leven. Een 16-jarige jongen raakte zwaargewond toen hij werd gegrepen door de trein, de derde jongeman kon net op tijd op het perron klauteren en overleefde het incident zonder kleerscheuren.

Kort na de feiten werden drie verdachten opgepakt en in verdenking gesteld, maar al snel werd duidelijk dat ze niet betrokken waren bij de dodelijke vechtpartij. De jongeman die vlak voor de aanstormende hogesnelheidstrein op het perron kon klimmen, gaf zich een tijdje later aan bij de politie. Hij werd vervolgens door de onderzoeksrechter aangehouden en zat sindsdien in de cel.

De raadkamer in Brussel heeft nu beslist dat hij de gevangenis mag verlaten, al blijft hij wel aangehouden onder elektronisch toezicht. Het onderzoek naar het dodelijke incident in het treinstation loopt intussen nog verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni