Het nieuwe ontwerp voor het gebouw vertrekt vanuit de huidige garage.

Vereniging dient vergunning in voor eerste moskee van Watermaal-Bosvoorde

JP
© BRUZZ
27/09/2022

In Watermaal-Bosvoorde loopt nog tot 3 oktober een openbaar onderzoek naar de omvorming van een garage in een islamitisch cultureel- en religieus centrum. Eind oktober volgt de overlegcommissie.

Volgens de initiatiefnemers - de vzw La Paix - zullen het vooral mensen uit de buurt zijn die gebruik zullen maken van de moskee, gevestigd op het adres Dries 101. Een dergelijke plek bestaat nog niet in Watermaal-Bosvoorde, betogen ze. Ze rekenen er op dat bezoekers te voet zullen komen, zo staat te lezen in de vergunningsaanvraag.

Het project omvat onder andere twee gebedsruimten, een vergaderzaal en een receptie. De voorkant bestaat grotendeels uit ramen. Aan de achterzijde geeft de moskee toegang tot een kleine tuin. Op het dak komen zonnepanelen voor het eigen verbruik in het centrum.

De moskee wordt gebouwd met eigen financiering vanuit de gemeenschap. Daar komen geen buitenlandse bronnen bij kijken, noch Belgische subsidies, maakt Rahmoune Fawzi van La Paix vzw zich sterk in een reportage van BX1.

'Plek is niet geschikt'

In diezelfde reportage is te zien dat niet alle bewoners voorstander zijn van de komst van de moskee. "De plek is niet geschikt," klinkt het. "Het is een woonwijk en er zijn geen parkeerplaatsen voorzien."

"We behandelen dit project zoals elk ander project," reageert schepen van Stedenbouw Marie-Noelle Stassart (Ecolo), zonder daarbij uitspraken te doen over de vergunning. Wie bezwaar heeft tegen het project, kan dat nog indienen tot het einde van het openbaar onderzoek op 3 oktober.

Op 25 oktober komt de overlegcommissie samen. Pas daarna wordt duidelijk of het project een vergunning zal krijgen of niet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni