© Jong CD&V Anton Schuurmans

‘Vergeten’ Brusselse graven krijgen bloemen

EDB
© BRUZZ
04/11/2018

Om de problematiek van eenzaamheid in de hoofdstad aan te kaarten, hebben enkele leden van Jong CD&V Brussel zaterdagvoormiddag bloemen gelegd op ‘vergeten’ graven op het kerkhof van Laken. Daarmee willen ze aandacht vragen voor initiatieven die iets doen tegen de vereenzaming.

“Bijna één op twee Belgen voelt zich eenzaam. Dat beperkt zich niet alleen tot ouderen. Tijdens het Nationaal Geluksonderzoek gaf 55 procent van de jongvolwassenen (20-34 jaar) aan zich eenzaam te voelen,” zegt Anton Schuurmans, voorzitter van Jong CD&V Brussel.

Om dat probleem aan te kaarten, legden bestuursleden van Jong CD&V Brussel op zaterdag bloemen op de vergeten graven van het kerkhof van Laken.“Soms zijn er immers geen nabestaanden meer, of komen nabestaanden niet meer langs wegens afstand, ziekte of ouderdom,” aldus Schuurmans.

Niet louter symbolisch

Het mocht dan wel eerder een symbolische actie zijn, toch vestigden de leden van Jong CD&V met hun actie ook de aandacht op het steeds groeiende probleem van vereenzaming in Brussel.

“We kennen helaas allemaal de verhalen van overleden mensen die pas na weken gevonden worden in hun appartement. Daarom willen we dat er meer aandacht gaat naar initiatieven die iets doen aan de vereenzaming. Wij zijn ervan overtuigd dat Brusselaars elkaar meer moeten ontmoeten, over de generaties heen,” getuigt Eric Laureys van Jong CD&V na een bezoek aan het kerkhof van Laken.

Op zondagnamiddag bezoekt Jong CD&V Brussel opnieuw een kerkhof in Brussel, ditmaal in Sint-Joost-ten-Node. Wie graag mee bloemen wil leggen, wordt er om twee uur 's namiddags verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Laken, Samenleving, Politiek, Allerheiligen, Anton Schuurmans, Jong CD&V, kerkhof van Laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie