Wegeniswerken op de Kleine Ring

Verhoogde politiecontroles in park Hallepoort

EDB
© BRUZZ
29/08/2019

Om de overlast en het onveiligheidsgevoel in het park aan de Hallepoort aan te pakken, neemt de Stad Brussel maatregelen. Gedurende één maand mag de politie er systematisch identiteitscontroles uitvoeren zonder dat er sprake moet zijn van een inbreuk. “We kunnen niet tolereren dat mensen bang zijn om door het park te wandelen.”

Volgens La Capitale nam het aantal drugs- en gewelddelicten in het park aan de Hallepoort de afgelopen maanden alsmaar toe. Om een halt toe te roepen aan het groeiende onveiligheidsgevoel nam de Stad Brussel maatregelen. Zo zal extra straatverlichting geplaatst worden en zullen struiken gesnoeid worden opdat er meer sociale controle mogelijk is.

Daarnaast nam Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een besluit dat de politieagenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene toestaat om gedurende één maand systematisch identiteitscontroles uit te voeren in een bepaalde perimeter rond het park zonder dat er sprake moet zijn van een inbreuk.

“Normaal gezien moet er altijd een reden zijn om iemand te controleren,” zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse aan BRUZZ. “Maar om het stijgende onveiligheidsgevoel aan te pakken, heeft de burgemeester nu besloten dat we tijdelijk systematische controles mogen uitvoeren. De maatregel ging van kracht op 13 augustus en wordt beëindigd op 13 september.”

Lemonnier

Volgens de burgemeester is het essentieel dat de veiligheid overal in de stad gegarandeerd kan worden. “Ik heb het aantal vergaderingen met de gemeente Sint-Gillis en met Brussel Leefmilieu de laatste tijd opgedreven met de bedoeling dat het snel terug rustig wordt in het park,” zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) aan La Capitale. “We kunnen niet tolereren dat mensen bang zijn om door het park te wandelen.”

Om de tijdelijke identiteitscontroles uit te kunnen voeren, wordt de lokale recherche voor de opvolging van gerechtelijke feiten die momenteel aan het nabijgelegen Lemonnier actief is, ook ingeschakeld aan de Hallepoort. “De buurt rond Lemonnier blijft de volle aandacht krijgen,” aldus Slosse. “Maar gedurende een maand helpt onze recherche nu ook aan de Hallepoort.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sint-Gillis , Samenleving , Hallepoort , Lemonnier , politie , Olivier Slosse , Philippe Close , Leefmilieu Brussel , onveiligheidsgevoel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni