Archiefbeeld

Verhuisbedrijven geërgerd door stadsvernieuwing

HD
© Belga
15/08/2019

De Belgische Kamer der Verhuizers (BKV) heeft woensdag een open brief gestuurd naar alle Belgische steden en gemeenten. De BKV geeft daarmee gehoor aan de vraag van haar leden om een gezamenlijke actie te ondernemen tegen verschillende punten van ergernis waarmee ze in de dagelijkse praktijk te maken krijgen en die nadelige gevolgen hebben voor alle betrokken partijen, in het bijzonder de klant en de verhuisfirma.

De BKV vraagt om in de toekomst rekening te houden met de talrijke problemen die haar leden dagelijks ondervinden bij de uitvoering van verhuisopdrachten in steden en gemeenten. Het gaat onder meer om de invoering van circulatieplannen, het opleggen van toegangsuren en de lage-emissiezones.

Ook de aanleg van straten en pleinen of de plaatsing van openbare voorzieningen zoals banken, bushokjes of paaltjes, beplantingen ... zorgt voor ergernis. "Daardoor is het niet meer mogelijk met een verhuislift of vrachtwagen tot aan een gebouw te rijden." Voorts maken versmallingen van straten, de verhoging van voetpaden en de aanleg van fietspaden het moeilijk om een verhuislift te plaatsen of met een verhuiswagen tot aan een gebouw te rijden of zelfs te parkeren.

Ook de toekenning van sommige bouwvergunningen krijgen een veeg uit de pan: "Er wordt daarbij geen rekening gehouden met het feit dat meubels, frigo's, wasmachines, piano's, brandkasten en andere grote verhuisgoederen in of uit het gebouw moeten geraken", klinkt het. Ten slotte vragen de verhuisfirma's aandacht voor de procedures die sommige steden en gemeenten toepassen bij het indienen van een aanvraag voor een parkeervergunning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, stadsvernieuwing, BKV

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni