Vermiste twintiger uit Zaventem ongedeerd teruggevonden in Bosnië

© RV
| De 23-jarige Gert-Jan Dobbelaere vertrok op 18 juli alleen naar de Balkan. Hij heeft sinds eind juli niets meer van zich laten horen.

Gert-Jan Dobbelaere, de 23-jarige jongeman uit Zaventem die al meer dan een week vermist was in Bosnië en Herzegovina, is levend en wel teruggevonden. Dat meldden verschillende media en bevestigt ook zijn broer Steven via Facebook. "We hebben bericht gekregen uit Bosnië dat alles oké is", klinkt het in die post.

De 23-jarige Gert-Jan Dobbelaere was op 18 juli met zijn Volkswagen Polo vertrokken voor een rondreis door Europa. Na Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië deed hij ook Kroatië aan. Hij belde voor het laatst naar huis vanuit Dubrovnik op 27 juli, maar sindsdien liet hij niets meer van zich horen.

Op 29 juli zou Gert-Jan nog gezien zijn in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina. Op 31 juli had de Zaventemnaar moeten terugkeren naar België, maar er kwam geen teken van leven.Het parket Halle-Vilvoorde opende een onderzoek en zowel Child Focus, Interpol als de Cel Vermiste Personen van de federale politie werden ingeschakeld.

Donderdagnacht kwam dan het bericht dat de jongeman teruggevonden was. In welke omstandigheden dat gebeurd is, is nog niet duidelijk. "We weten op dit moment nog niet veel maar we zullen hem snel terug thuis hebben. Bedankt aan iedereen die geholpen heeft", aldus zijn broer op Facebook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?