Verpleegkundigen komen op straat voor een 'noodsignaal'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 6 september 2021
Updated: 06-09-2021 - 18:50

Zowat 260 verpleegkundigen, volgens een schatting van de politie Brussel-Elsene, hebben maandag betoogd om de aandacht te vestigen op de benarde situatie van het verpleegkundig personeel. De verpleegkundigen verzamelden rond 11 uur aan het Europakruispunt en trokken vervolgens richting Wetstraat. Voor de neutrale zone vormden ze een menselijke SOS.

De noodoproep was bedoeld voor minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Een kleine delegatie werd ontvangen door een vertegenwoordiger van het kabinet. Iets na 14 uur werd de manifestatie ontbonden.

De betoging was georganiseerd door Union4U, de Belgische autonome vakbond van beoefenaars van de verpleegkunde. De bedoeling van de betoging was om de verslechterende werkomstandigheden aan de kaak te stellen.

De betogers willen dat het beroep aantrekkelijker wordt gemaakt om het hoofd te kunnen bieden aan de toegenomen druk op het personeel. Ook vragen de verpleegkundigen een herziening van het nieuwe loonsysteem, zodat het specialisaties en opleidingen erkent, om de kwaliteit van de zorg op lange termijn niet te schaden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?