Vervoort brengt hulde aan verenigingen die zich inzetten voor mensen met beperking

© PhotoNews
| Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op 3 december - de Internationale Dag voor mensen met een beperking - brengt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) hulde aan de Brusselse verenigingen die zich inzetten voor mensen met een beperking. Vervoort pleit voor nog meer initiatieven om drempels weg te nemen.

In het Brussels Gewest zijn er enkele honderden verenigingen die dagelijks essentieel werk verrichten rond beperkingen, klinkt het in een persbericht. Eén daarvan is de vzw Dynam’autes, die respijtzorg biedt aan kinderen van 3 tot 16 jaar met een autismespectrumstoornis en daarnaast ook hun familie ondersteunt, en vrijdag in de kijker wordt geplaatst.

“Het aanbod van respijtzorg is altijd al van het allergrootste belang geweest, maar tijdens de pandemie is de nood eraan zeker en vast nog duidelijker gebleken,” klinkt het. Vanaf 2022 zal de vzw haar opvangaanbod voor kinderen en jongeren die vandaag nog op gepaste begeleiding wachten, aanzienlijk en duurzaam kunnen uitbreiden.

Vervoort pleit voor een toename aan dergelijke initiatieven. “Vandaag is de discriminatie van personen met een handicap in België nog steeds een enorm probleem. Daarom is het voor ons belangrijk dat er nog meer initiatieven komen om drempels weg te nemen voor zoveel mogelijk mensen en willen wij alles in het werk stellen om daartoe te komen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?