Viaduct Herrmann-Debroux donderdag weer open voor verkeer

GR
© BRUZZ
11/10/2017
Ook in:
nl fr

Het Herrmann-Debrouxviaduct, dat afgelopen weekend door betonschade werd afgesloten, zal vanaf morgenmiddag 12 uur weer berijdbaar zijn. Dat bevestigt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). "Onderzoek heeft uitgewezen dat de brug voldoende draagcapaciteit heeft en de betonanalyse niet afgewacht moet worden om de brug weer open te stellen voor het verkeer", aldus het kabinet.

Sinds het viaduct Herrmann-Debroux afgelopen weekend omwille van betonschade werd afgesloten voor het verkeer, stapelden de filekilometers in onze hoofdstad zich op. Het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) laat vandaag evenwel weten dat de brug morgen om 12 uur weer opengaat. De beslissing moet morgenvoormiddag wel nog goedgekeurd worden op de ministerraad, al is dat meestal niet meer dan een formaliteit.

'Voldoende draagcapaciteit'
"Onderzoek heeft uitgewezen dat de brug voldoende draagcapaciteit heeft en de betonanalyse niet afgewacht moet worden om de brug weer open te stellen voor het verkeer. De voorziene werken aan de brug zijn niet dringend en zullen worden ingepland in het meerjarenplan voor de Brusselse bruggen."

"Brussel Mobiliteit zal ten laatste morgenvroeg de laatste wegmarkeringen weghalen."Tot slot willen we benadrukken dat het op lange termijn nog steeds de bedoeling is om het viaduct een nieuwe functie te geven." Welke rol Herrmann-Debroux in de toekomst in het Brusselse straatbeeld zal vervullen is evenwel nog niet duidelijk.

Herrmann-Debrouxviaduct

Op het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is ernstige betonschade vastgesteld. De toekomst van het viaduct is onzeker.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Herrmann-Debrouxviaduct

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni