Het verkeer in de wijde omgeving van het Herrmann-Debrouxviaduct op de E411 heeft een tijdlang muurvast gestaan. Dat komt doordat het viaduct werd gesloten nadat er ernstige betonschade werd aangetroffen. Brussel Mobiliteit raadt autoverkeer naar Brussel af.

De ochtendspits rond Brussel kwam maandagochtend vroeger op gang dan doorgaans het geval is. "Om 6.30 uur hadden er zich al files gevormd vanaf Overijse in de richting van Brussel", zo meldt woordvoerster Camille Thiry van Brussel Mobiliteit aan Belga. Om 7.30 uur stond er op de E411 al meer dan 6 kilometer file en een half uur later moesten automobilisten rekening houden met 50 minuten vertraging nadat de file was uitgegroeid tot meer dan 8 km.

Kort voor 9 uur waren alle ingangswegen naar Brussel verzadigd. Ook op andere verkeersassen in de hoofdstad, zoals op de Terhulpensesteenweg en de Tervurenlaan, is er sprake van druk verkeer.

Brussel Mobiliteit raadt automobilisten aan om gebruik te maken van de verschillende alternatieve oplossingen. Die worden nu nog te weinig gebruikt. Zo heeft De Lijn extra bussen ingelegd met vertrek in Hoeilaart en Overijse. "Het busverkeer richting Brussel verloopt erg vlot, want een rijstrook is gereserveerd voor de bussen, en ook de twee transitparkings en de treinen zijn verre van vol", luidt het. Ook in Wallonië worden extra parkings voorzien en de openbaarvervoermaatschappijen TEC, De Lijn en de NMBS versterken hun aanbod.

Ook in andere tunnels stond het verkeer maandagochtend was. Rond 6 uur was de rotonde aan Schuman een tijd dicht door een actie van Greenpeace, wat zorgde voor vertraagd verkeer in de Reyers-Centrumtunnel. Schuman is inmiddels weer geopend. Ook de Stefaniatunnel was tijdelijk gesloten omdat er olie op de weg lag. Ook dat probleem is inmiddels opgelost.

Quelques files mais la circulation reste fluide à Herrmann Debroux à #Bruxelles c'est plutôt sur l'autoroute que ça coince @lesoir pic.twitter.com/rGANl0PuLq

— Thomas Casavecchia (@thomas_casa) October 9, 2017

Herrmann-Debrouxviaduct

Op het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is ernstige betonschade vastgesteld. De toekomst van het viaduct is onzeker.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Oudergem , Herrmann-Debrouxviaduct

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni