Herrmann-Debroux: Waals minister opent meer stationparkings

© Belga
07/10/2017

Waals minister van Mobiliteit en Verkeer Carlo Di Antonio (CDH) wil de komende dagen meer parkings openen in de buurt van Waalse treinstations en de frequentie van treinen naar de hoofdstad verhogen. Hiermee wil hij de sluiting van het Herrmann-Debrouxviaduct tegen maandag opvangen, aangezien heel wat Waalse pendelaars hierdoor getroffen zijn.

Om deze plannen uit te voeren, werkt hij nauw samen met Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) en federaal minister François Bellot (MR). Andere opties die momenteel nader bestudeerd worden, zijn opstapparkings voor speciale pendelbussen van de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC, het inleggen van privébusdiensten en carpooling.

"In samenspraak met Bellot geven we de voorkeur aan de versterking van het aantal parkeerplaatsen bij treinstations", aldus Di Antonio. "We kunnen eventueel ook speciale pendelbussen inleggen naar treinstations toe. Dit is voor ons de gelegenheid om een beter houding bij pendelaars af te dwingen, door hen de trein te laten nemen in plaats van de auto."

Herrmann-Debrouxviaduct

Op het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is ernstige betonschade vastgesteld. De toekomst van het viaduct is onzeker.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Herrmann-Debrouxviaduct

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni