Vier Brusselaars krijgen straatnaam in Ukkel

© Matexi
| De nieuwe verkaveling aan de rand van het Engelandplateau in Ukkel

De straten van een nieuwe wijk in Ukkel worden vernoemd naar vier Brusselaars. Ukkelaars kunnen voortaan wandelen in de Andrée Dumongaarde, op het Olivier Strebelleplein, in de Jean-Pierre De Launoitgaarde of in de Jacqueline Harpmanlaan.

Op zaterdagochtend werden de vier kersverse straatnamen in de nieuwe verkaveling aan de rand van het Engelandplateau ingehuldigd. De naasten van de vier gevierde Brusselaars zakten voor de gelegenheid af naar Ukkel, meldt BX1.

Andrée Dumon, naar wie één van de straten werd vernoemd, is een Belgische verzetsstrijdster uit de Tweede Wereldoorlog en was al ereburger van de gemeente. Olivier Strebelle was een Brussels beeldhouwer en overleed in 2017. “Mijn vader wandelde vaak in deze buurt. We zijn dus erg blij dat dit plein naar hem vernoemd wordt,” zegt zijn zoon.

Jean-Pierre De Launoit was een Brussels bankier en internationaal bekend als voorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd. Jacqueline Harpman tot slot was schrijfster en psychoanalytica.

“Het gebeurt eerder zelden dat we nieuwe namen aan straten kunnen geven,” zegt burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR). “Het vorige college vond het daarom een goed idee om aan de Ukkelaars te vragen welke namen zij zouden kiezen. Het zijn namen geworden die bijgedragen hebben aan de uitstraling van Ukkel.”

De nieuwe wijk aan het Engelandplateau wordt omgeven door groen. Het nieuwbouwproject telt zo’n 238 appartementen en 60 woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?