Vier flats onbewoonbaar na brand in Anderlecht

© Walter Derieuw
Updated: 21-08-2020 - 10:51

In de Brusselse gemeente Anderlecht heeft donderdagavond een felle brand gewoed op de twaalfde verdieping van een appartementsgebouw. Daarbij vielen geen gewonden, maar twee flats zijn door de brand onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur op de hoogste verdieping van het flatgebouw in de Victor Olivierstraat brak rond 20 uur uit. Verschillende bewoners van het gebouw hadden zich bij aankomst van de brandweer al in veiligheid gebracht, maar de twee bewoners van de flat waar het vuur woedde, hadden rook ingeademd en moesten ter plaatse verzorgd worden.

Ook drie andere personen hadden verzorging nodig, maar geen van hen moest naar het ziekenhuis gebracht worden. De brandweer zette een ladderwagen in om het vuur aan de buitenkant te bestrijden, terwijl een tweede ploeg de brand via de binnenzijde van het gebouw te lijf ging. Het vuur raakte geblust maar door de brand zijn vier appartementen onbewoonbaar.

De bewoners van drie flats werden opgevangen door de gemeentediensten van Anderlecht. De bewoners van de vierde flat zijn op vakantie. Ook de lift van het gebouw is door de brand buiten gebruik, maar de liftmaatschappij zou het probleem zo snel mogelijk herstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?