Vijf Brusselse winnaars bij Belgo-Marokkaanse Diwan Awards

© sds

In Paleis 12 zijn de Diwan Awards opnieuw uitgereikt. De prijzen voor de belangrijkste Belgen van Marokkaanse origine. Er worden twaalf prijzen uitgereikt in zeer diverse categorieën, van beste sporter tot beste advocaat. Vijf Brusselaars mochten een award in ontvangst nemen.

De Diwan awards worden al sinds 2013 uitgereikt aan de belangrijkste Belgen van Marokkaanse origine. De prijsuitreiking begon in ons land, maar ondertussen worden er ook in Duitsland, Frankrijk en Nederland Diwan Awards toegekend.

De Diwan Awards beperken zich niet tot clichécategorieën of spraakmakende vakgebieden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prijzen voor de beste advocaat, de beste ingenieur en de beste onderwijzer. In die eerste categorie mocht Brusselaar Younes Sebbarh het beeldje mee naar huis nemen. Hij is gespescialiseerd in het ondernemingsrecht voor het Amerikaanse advocatenkantoor Baker McKenzie.

Verder mogen ook Taoufik Ben Addi en Mehdi Benallal individuele prijzen op hun schouw zetten. De Schaarbeekse uroloog Ben Addi won in de categorie 'Geneeskunde en Gezondheid' voor zijn werk zowel hier in de hoofdstad als in Marokko. Mehdi Benallal uit Molenbeek is de beste ondernemer. Hij leidt de marketingafdeling van het internationale databedrijf Qualifio.

Brusselse verenigingen in de prijzen

De beste Belgisch-Marokkaanse vereniging is dit jaar de Foot Fun Family Academie. Het team begeleidt jonge voetballers tussen 4 en 13 jaar oud in hun eerste sportieve stappen en helpt bij hun ontplooing in een Brusselse voetbalclub. Het Dialogue & Diversity-programma van het, in Brussel gevestigde, European Jewish Community Center ging ten slotte met de juryprijs lopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?