Vijf organisaties zamelen geld in voor Oekraïense kinderen met kanker

UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette
© Peter Dhondt/BRUZZ
| UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette, steunt de actie
© Peter Dhondt/BRUZZ
| UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette, steunt de actie

Vijf Belgische organisaties starten een inzamelactie om een 30-tal Oekraïense kinderen met kanker te behandelen in ons land. Ze hopen 400.000 euro te verzamelen zodat de jonge patiënten de nodige zorg krijgen. Een groot aantal zieke kinderen is naar Polen gevlucht, maar die situatie is volgens de organisaties niet houdbaar.

De vereniging van vijf organisaties is op zoek naar financiële steun en donaties, maar ook naar gratis of voordelige woonruimte in de nabijheid van de afdelingen kinderoncologie. De kinderen zullen terechtkomen in Gent, Leuven of Antwerpen.

Het initiatief gaat uit van het Vlaamse Kinderkankerfonds en de vzw Tuki, het Luikse A.E.C. (Aide aux enfants cancéreux) en Sun Child uit Brussel. De organisatie KickCancer zal een coördinerende rol spelen en kijkt daarbij ook naar andere Europese landen.

Het initiatief wordt in Vlaanderen gesteund door de ziekenhuizen UZ Gent, UZ Leuven en UZ Antwerpen. Ook de Brusselse ziekenhuizen Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, UZ Brussel en Cliniques Universitaires de Saint-Luc nemen deel.

Sympathisanten kunnen via deze website donaties overmaken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?