Vilvoordse kribbe vat vuur

© BRUZZ
Updated: 07-01-2020 - 11:47

In Vilvoorde is maandagnamiddag de kerststal vlakbij de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Troost volledig uitgebrand. Even werd gevreesd dat het vuur zich zou verspreiden naar de basiliek zelf maar dat kon vermeden worden.

Er is nog geen volledige duidelijkheid over de oorzaak van de brand die maandagnamiddag de kerststal vlakbij de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Troost in de as legde, maar er zijn sterke vermoedens dat er sprake is van brandstichting. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Er is ook al een spoor naar twee mogelijke verdachten, klinkt het. "Gisterenavond heeft een moeder zich aangeboden met de melding dat haar twaalfjarige zoon en diens elfjarige vriendje verantwoordelijk zouden zijn voor de feiten", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

Het vuur aan de kerststal in de Leuvensestraat werd maandagnamiddag kort na 16.00 uur opgemerkt door een winkelier, die meteen de hulpdiensten verwittigde. Bij aankomst van de brandweer stond de kerststal al in lichterlaaie en hadden de vlammen zich ook al verspreid naar een klein gebouwtje naast de basiliek. Dat gebouwtje liep ernstige schade op, onder meer omdat de brandweer het dak moest openbreken om het vuur te blussen.

In de basiliek zelf was er een hevige rookontwikkeling maar de brandweer kon vermijden dat het vuur zich ook daarheen verspreidde. Gewonden vielen er niet maar de kerststal zelf raakte volledig vernield. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te onderzoeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?