Kraantjeswater

| Kraantjeswater.

Vivaqua stelt gerust: 'Waterkwaliteit is uitstekend'

© BRUZZ
02/04/2020

"We vernemen dat bepaalde personen opzettelijk foute informatie verspreiden dat klanten geen leidingwater meer zouden mogen gebruiken, door de slechte kwaliteit ervan," klinkt het bij Brusselse watermaatschappij Vivaqua. "Dat klopt uiteraard niet."

In het Brussels Gewest bevat het leidingwater sinds het begin van de coronamaatregelen de gebruikelijke hoeveelheid chloor, die nodig is om de drinkbaarheid ervan te waarborgen, klinkt het bij Vivaqua. "De chloordoseringen worden tot het strikt noodzakelijke beperkt en voldoen aan de wettelijke normen: een liter leidingwater kan maximaal een kwart milligram chloor bevatten. Ons Laboratorium controleert de klok rond de chloorconcentraties in het leidingwater dat in Brussel wordt verdeeld. Bovendien zijn de samenstelling en de oorsprong van het drinkwater in ons distributienet niet veranderd sinds de coronamaatregelen."

Vastgelegde normen

De verbruikers mogen het leidingwater dus blijven drinken. "Leidingwater moet voldoen aan wettelijk vastgelegde gezondheidsnormen. Daarom ondergaat het een behandeling waarbij alle microbiologische verontreinigende stoffen, en dus ook virussen, worden verwijderd. Ons Laboratorium analyseert dagelijks het water om de drinkbaarheid ervan te waarborgen. Zo komt er enkel volkomen veilig water bij onze klanten binnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , vivaqua , waterkwaliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni