awel merci

Vlaamse overheid controleert op sluiketers

© Ivan Put
| Het Herman Teirlinckgebouw van de Vlaamse overheid.

Het bedrijfsrestaurant van de Vlaamse overheid op Thurn & Taxis is zo goedkoop dat er ook veel externen over de vloer komen. Controles moeten daar nu een stokje voor steken.

Voor de bedrijfskantine van de Vlaamse overheid op Thurn & Taxis staan vaak lange files. Naar de reden is het niet lang zoeken: de prijskaart lijkt er eerder uit de jaren 1970 te stammen. Broodjes vanaf 1,40 euro of een dagschotel met vis vanaf 4 euro: in een openbaar restaurant vind je zo’n prijs nergens.

In die lange rij blijken dan ook veel mensen te staan die niet voor de Vlaamse overheid werken. En dat leidde tot klachten van omliggende horecazaken, schrijft De Morgen. De krant weet ook dat er sinds deze week controles zijn aan het restaurant.

Die controles zijn wellicht geen luxe. “Mensen kwamen hier aan met de fiets en gingen de deur uit met een zak vol broodjes”, vertelt een bezoeker in de krant.

Ook het bedrijfsrestaurant van de Vlaamse overheid in het Hendrik Consciencegebouw aan de Albert II-laan krijgt dergelijke controles. De sluiketers tekenen er al jaren present, blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. 550 personeelsleden gingen er dagelijks eten, terwijl er wel 880 maaltijden per dag werden verkocht. Dat lijkt te wijzen op enkele honderden ongenode gasten per dag. Tenzij de doorsnee ambtenaar vaak 2 maaltijden per dag koopt natuurlijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?