Vlaanderen kleurt oranje op Europese kaart, Brussel blijft geel

© PhotoNews

Vlaanderen staat op de nieuwste kaart van het European Centre for Disease Control voortaan oranje ingekleurd. Dat betekent dat Vlaanderen de voorbije twee weken de kaap van 20 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden heeft. Wallonië en Brussel blijven geel ingekleurd op de overzichtskaart.

De update dateert van vrijdag, tot dan was Vlaanderen nog geel ingekleurd omdat er de voorbije twee weken minder dan 20 gevallen per 100.000 inwoners waren. Maar Vlaanderen zit nu in de categorie van 20 tot 59,9 besmettingen.

Wallonië en Brussel blijven geel ingekleurd op de overzichtskaart. Brussel telde zaterdag dan ook geen enkele gemeente die boven de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners uitkwam. Twee gemeenten - Sint-Gillis en Ganshoren - bereikten die drempel net.

Ook in de buurlanden is geel bijna altijd de kleur van dienst, Luxemburg uitgezonderd. Het groothertogdom kleurt rood in wegens meer dan 120 besmettingen per 100.000 inwoners.

besmettingen_25_juli
Besmettingen in de Brusselse gemeenten op 25 juli. De kolom 'Incidence' toont het aantal besmettingen per 100.000 inwoners tijdens de laatste 7 dagen waar data voor beschikbaar zijn (tem. dinsdag).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?