Gemiddeld aantal besmettingen stijgt, maar niet in Brussel

© PhotoNews
| Brusselse ziekenhuizen, zoals het ziekenhuis CHU Brugmann, site Paul Brien, bereiden zich voor op de besmettingspeik door het coronavirus. De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2.

Het gemiddeld aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is in de week van 15 tot 21 juli toegenomen tot 215,6 per dag. Het gaat om een stijging met 63 procent tegenover de week voordien. In Brussel is er een daling met 8 procent. Dat blijkt zaterdagochtend uit de gegevens van het online dashboard van Sciensano.

De teller van het aantal besmettingen staat nu op 65.199. Dat zijn er 352 meer dan de 64.847 die Sciensano vrijdag rapporteerde.

In Brussel zijn er 6.727 besmettingen geteld, waarvan 73 de afgelopen week. Dat is een daling van 8 procent van het weekgemiddelde. Per dag worden zo'n 16 besmettingen geteld. De laatste vier dagen zijn in deze berekeningen niet opgenomen.

Ook zaterdag kwam geen enkele Brusselse gemeente boven de alarmdrempel van 20 gevallen per 100.000 inwoners. Twee gemeenten - Sint-Gillis en Ganshoren - zitten net op die drempel.

Het reproductiegetal van de coronapandemie in ons land is gestegen tot 1,45. Het getal ligt hoger dan 1, wat betekent dat één geïnfecteerde persoon gemiddeld meer dan één andere besmet.

De relatief gunstige cijfers voor Brussel kunnen overigens erg snel omslaan. In het hele land is er immers een stijgende trend te merken, in steeds meer gemeenten.

besmettingen_25_juli
Besmettingen in de Brusselse gemeenten op 25 juli. De kolom 'Incidence' toont het aantal gevallen per 100.000 inwoners tijdens de laatste 7 dagen waar cijfers voor zijn (tem dinsdag).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?