Bruzz 1811 Docks Brussel buitenbeeld 2

| Bezoekers van winkelcentrum Docks nemen een selfie.

Voetgangerstunnel naar Docks opent nog voor de zomer

JP
© BRUZZ
15/03/2023

De voetgangerstunnel van het station van Schaarbeek naar winkelcentrum Docks opent zeker dit voorjaar. Dat laat de NMBS weten aan BRUZZ. De tunnel zou eigenlijk in november openen, maar de werken nemen meer tijd in beslag. Voetgangers zullen binnen enkele maanden hun reistraject kunnen halveren.

De spoorwegmaatschappij had de voetgangerstunnel al opgenomen in het meerjareninvesteringsplan 2018-2022: de tunnel was het logische vervolg op de opening van winkelcentrum Docks in 2016. Maar de bouw en opening van de tunnel werd verschillende keren uitgesteld.

De voetgangers- en fietserstunnel zou in november definitief openen. Maar de werken namen meer tijd in beslag dan gedacht, de openingsdatum werd naar het voorjaar getild. Dat laat woordvoerder Dimitri Temmerman weten aan BRUZZ. Hij stelt dat vertraging niet ongewoon is met werken van deze omvang en verzekert dat arbeiders bezig zijn met de ‘afrondende fase’.

Ter herinnering: de tunnel vertrekt onder de perrons van het station van Schaarbeek en komt vlak bij Docks uit. De tunnel halveert de wandelroute tussen het winkelcentrum en het Schaarbeekse station: van ruim 1 kilometer naar ongeveer 400 meter.

Wie vanuit de stationsbuurt te voet Docks of andere bestemmingen aan de andere kant van het spoor wil bereiken, moet vandaag omlopen langs de drukke Van Praetlaan. Regelmatig kozen mensen vanuit het station van Schaarbeek de gevaarlijke route, omdat ze vanaf de perrons het winkelcomplex konden zien liggen en de verleiding om het spoor over te steken niet konden weerstaan.

Bekijk hier wat de tunnel zal betekenen voor voetgangers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni