| n het eerste jaar van de autovrije centrale lanen, van juli 2015 tot juni 2016, daalde het aantal feiten met 22 procent naar 1.354 feiten.

Voetgangerszone draagt bij tot daling criminaliteit

© Belga
09/01/2018

De criminaliteitscijfers in de Brusselse voetgangerszone zijn al twee jaar gedaald sinds de invoering van de verkeersvrije zone in het stadscentrum. Dat blijkt uit cijfers die burgemeester Philippe Close (PS) maandag op de gemeenteraad bekendmaakte op vraag van N-VA gemeenteraadslid Johan van Den Driessche.

De voetgangerszone op de centrale lanen in het Brusselse stadscentrum werd ingevoerd op 28 juni 2015. De cijfers die burgemeester Close meegaf, spreiden zich daarom telkens over een periode van begin juli tot eind juni. Het gaat hierbij over criminele feiten als slagen en verwondingen, vandalisme, diefstal met geweld, diefstal van en in wagens, diefstal in woning en gauwdiefstallen.

Het jaar voor de invoering van de voetgangerszone, van begin juli 2014 tot eind juni 2015, werden er door de politie 1.747 feiten vastgesteld. In het eerste jaar van de autovrije centrale lanen, van juli 2015 tot juni 2016, daalde het aantal feiten met 22 procent naar 1.354 feiten.

Die trend zette zich verder met nog eens een daling van 13 procent van de vastgestelde feiten in de periode van juli 2016 tot juni 2017. Binnen die laatste periode daalde het aantal feiten dat te maken had met slagen en verwondingen zelfs met 42 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni