© Google Maps | Het IJzerplein aan Kanal.

Voetgangster buiten levensgevaar na aanrijding op IJzerplein

TDN
© BRUZZ
02/04/2019
Updated: 02/04/2019 12.01u

Op het IJzerplein is een voetgangster dinsdagochtend omstreeks 8.30 uur gegrepen door een bestelwagen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd, maar verkeert niet langer in levensgevaar. De vrouw stak het zebrapad over toen het voor haar rood was.

Dat bevestigen politiewoordvoerster Ilse Van de Keere van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene en parketwoordvoerder Denis Goeman aan onze redactie.

De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. BRUZZ verneemt wel dat de vrouw een rood licht negeerde toen ze het zebrapad overstak. De bestelwagen, die door het groen reed, zou de vrouw niet gezien hebben.

De bestuurder pleegde geen vluchtmisdrijf en werd verhoord door de politie, meldt Het Laatste Nieuws. De voetganger is afgevoerd naar het ziekenhuis en vocht een tijdje voor haar leven, maar verkeert niet langer in levensgevaar.

De aanrijding op het IJzerplein gebeurt twee dagen na de aanrijding van een voetgangster in Koekelberg. De 19-jarige bestuurder had twee stilstaande auto’s langs het fietspad voorbijgestoken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, IJzerplein, aanrijding

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie