Volg zondag live ‘10 jaar Picnic the Streets’ met BRUZZ

1803 Picnic the Streets toespraak Philippe Van Parijs 2012 1803 Picnic the Streets toespraak Philippe Van Parijs 2012
© Saskia Vanderstichele
| 1803 Picnic the Streets toespraak Philippe Van Parijs 2012
© Saskia Vanderstichele
| 1803 Picnic the Streets toespraak Philippe Van Parijs 2012

Aanstaande zondag is de tiende verjaardag van Picnic The Streets. Initiatiefnemer Philippe Van Parijs pleitte om het autoverkeer weg te halen van de centrale lanen in Brussel. Uiteindelijk kwamen ongeveer 2.000 mensen samen op het Beursplein om te picknicken en zo het stadsbestuur te overtuigen van de latere voetgangerszone.

Het lijkt een evidentie, de voetgangerszone in het centrum van de stad. Het verkeer wordt er inmiddels al zeven jaar geweerd, maar andere plaatsen in de buurt ondervinden wel nog last van die verkeersdrukte. Dat is, bijvoorbeeld, het geval aan de Vlaamsepoort, het kruispunt van de Dansaertstraat, de kleine ring en de Vlaamsesteenweg.

Daarom pleit Picnic The Bridge nu zondag, exact tien jaar na de Picnic The Streets van 12 juni 2012, voor een verkeersveiligere Vlaamsepoort. Dat doet ze met een sit-in en picknick op de brug.

Debatten vanop de BRUZZ-bus

BRUZZ brengt vanaf 12 uur live verslag uit vanuit de stad, met vliegende reporters en vanop de BRUZZ-bus. De bus houdt halt voor de Beursschouwburg. BRUZZ verzorgt de hele namiddag interviews met politici en mensen vanuit de buurt, en dat tot ongeveer 19 uur.

Onze eigen kenner van het dossier over de voetgangerszone, Kris Hendrickx, zorgt voor omkadering. Hij licht elk uur een ander onderdeel toe: van het economische aspect tot de veiligheidsgevolgen van de autoluwe inrichting.

Afsluitend zal een minidebat over de voetgangerszone plaatsvinden tussen Van Parijs en Bart Dhondt, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken van de Stad Brussel (Ecolo-Groen).

Alles is live te volgen via onze website en app, BRUZZ radio en sociale media.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?