Voorbijganger ontdekt container vol Sint-brieven op de Anspachlaan

JP
© BRUZZ
07/12/2022
Updated: 08/12/2022 09.23u

Een voorbijganger ontdekte op de Anspachlaan een container vol brieven. Ontvanger: Sinterklaas, Spanjestraat 1. De afzenders: heel veel kinderen uit België.

Het hoofdkantoor van Bpost op de Brusselse Anspachlaan bevindt zich in de voetgangerszone. Toch konden voetgangers er op dinsdag 6 december ­– Sinterklaas – maar moeilijk langs. Aan de zijkant van het hoofdkantoor blokkeerde namelijk een vijftiental grijze containers urenlang het volledige voetpad aan het gebouw.

Daarover bericht De Standaard en het nieuws wordt bevestigd door Bpost. Op het merendeel van de containers kleefde een sticker met het opschrift ‘vertrouwelijk papier’. De containers waren op slot, maar toch ontdekte een voorbijganger een exemplaar dat open was gemaakt. Ze vond er de duizenden brieven van kinderen gericht aan Sinterklaas.

f6732515-sint.jpg
© rv | De containers op het trottoir bij het kantoor van Bpost blokkeren de weg.

Bpost bevestigt dat de containers een paar uur zonder toezicht op de stoep hebben gestaan. "Voor de verwerking van vertrouwelijke documenten werkt Bpost met een extern bedrijf," legt woordvoerster Veerle Van Mierlo uit. "Wij verzamelen de documenten eerst in een afgesloten ruimte in de kelder. De externe firma haalt deze containers daar op. Normaal gezien worden ze meteen meegenomen, ze horen dus niet op de stoep te blijven staan."

Kinderen sturen elk jaar duizenden brieven aan Sinterklaas. Die sturen ze via de post naar de Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Ook leerkrachten kunnen samen met hun leerlingen een brief sturen naar de goedheilige man, eventueel met kunstwerkjes toegevoegd.

Het gaat om erg privacygevoelige informatie, aldus De Standaard nog. Op zo goed als alle briefomslagen stond ook een adres van de afzender. ‘We tillen hier zwaar aan’, zegt Van Mierlo. "Bpost en onze onderaannemer waken erover dat dit niet meer kan gebeuren." Donderdag staat het voorval alvast op de agenda van een interne meeting, klinkt het.

33cf0f31-sinterklaas.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie