Voorzitter Aviapartner: ‘Wilde stakingen moeten verboden worden’

© Antoine Solidaire

Laurent Levaux, de voorzitter van Aviapartner, vindt dat wilde stakingen op de luchthaven verboden moeten worden. Mits een stakingsaanzegging was de staking bij de bagageafhandelaar te vermijden, stelt hij. Op donderdag zijn er op Brussels Airport geen noemenswaardige problemen meer nu de staking van de baan is.

"We moeten een politieke en wettelijke oplossing vinden om wilde stakingen, die de luchthaven verlammen, te verbieden," zegt Levaux in Terzake.

Volgens Levaux was de staking niet te voorzien en zijn de eisen van de vakbonden maar beetje bij beetje op tafel gekomen. "De staking was bovendien heel gemakkelijk te vermijden geweest als we twee of drie dagen vooraf een stakingsaanzegging hadden gekregen, zoals wettelijk bepaald.”

“We zouden dan aan tafel gezeten hebben met de vakbonden en een dergelijke schade voor de luchthaven en de passagiers vermeden hebben,” aldus Levaux.

Evenwichtig akkoord

"Als we op alle eisen van de vakbonden hadden moeten ingaan, hadden we de deuren kunnen sluiten, maar we hebben een akkoord gevonden dat evenwichtig is," stelt Levaux.

Op donderdag zijn er op Brussels Airport geen noemenswaardige problemen meer, zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen. Er moeten wel nog achtergebleven koffers verwerkt worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?