Vorst installeert fitnesstoestellen in Bemptpark

© Gemeente Vorst
| De fitnesszone heeft voor ieder wat wils.

De Vorstenaar kan binnenkort zijn conditie onderhouden in het Bemptpark. Gemeentewerkers zullen daar vanaf maandag starten met de aanleg van een fitnesszone in openlucht. Die zal na de zomer volledig gratis toegankelijk zijn.

In de zone zullen drie verschillende modules voor 'street workout' geïnstalleerd worden. Dat zijn toestellen met klimrekken en monkey bars waarop de Brusselaar zijn eigen oefeningen kan uitvoeren. Een van de drie zal beschikbaar zijn voor personen met een beperkte mobiliteit.

Daarnaast komen er twaalf verschillende fitnesstoestellen, waarvan er drie uitgerust zijn met een oplader voor een mobiele telefoon en opnieuw eentje voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het gaat onder meer om een krachtstation, een fietsinstallatie, een roeitoestel en een drukbank.

Klaar in de zomer

Tot slot krijgt de fitnesszone ook twee zit- en stabanken, alsook twee opwarmpatronen die geprint zijn op de grond. De werken in het Bemptpark gaan maandag van start. Volgens de planning zullen de werkzaamheden aan deze nieuwe sportinfrastructuur duren tot midden augustus, zodat de fitnesstoestellen in het najaar in gebruik genomen kunnen worden.

"Het doel is de Vorstenaren de mogelijkheid te bieden om verschillende sporten vrij en in open lucht te beoefenen,” zegt schepen van Sport Ahmed Ouartassi (PS). "Iedereen zal iets hebben aan de infrastructuur: amateurs en ervaren sporters, jong en minder jong, en personen met een een beperkte mobiliteit. Sporten verhoogt het welzijnsgevoel en moet dan binnen ieders handbereik liggen", vult burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?