Vrijdag brugdag: MIVB past dienstregeling aan, banken zijn dicht

© PhotoNews
| De dienstregeling van de MIVB is aangepast. Je kan best de website of de app even raadplegen.

Vrijdag 11 mei is een brugdag tussen de feestdag van Hemelvaart en het weekend. De banken zullen gesloten zijn, de postkantoren en de supermarkten zijn open. Bij het openbaar vervoer is er een aangepaste dienstverlening.

De MIVB kondigde een licht aangepaste dienst aan. De dienstverlening zal dezelfde zijn als voor de kerst- en de paasvakantie, die uitgebreider is dan in de zomervakantie. Om zeker te zijn welke bussen, trams en metro's wel of niet rijden, check je best even de website van de MIVB. Of de app, natuurlijk.

Voor de bussen van De Lijn geldt vrijdag de vakantieregeling en dus ligt de frequentie aanzienlijk lager. De Lijn raadt reizigers aan om hun route via de routeplanner op de website/app op voorhand even uit te stippelen.

Bij de NMBS rijden de treinen volgens het normale schema, maar een groot deel van de piekuurtreinen is geschrapt. Reizigers krijgen ook hier de raad om de routeplanner op de NMBS-website te raadplegen of de sociale kanalen goed in het oog te houden.

De grootwarenhuizen waren donderdag dicht omwille van de wettelijke feestdag, maar vrijdag kunnen klanten er weer op de normale openingstijden terecht voor hun weekendinkopen. Tenzij er gestaakt wordt, zoals bij de hypermarkt-Carrefour in Evere. Ook de postkantoren zijn open, de banken maken wel de brug.

Wat de gemeentehuizen betreft, is er minder duidelijkheid. Om te weten of de administratie van uw stad of gemeente open is, surft u best naar de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?