© Anneessens 25 | Zakaria Moussa

Vrijwilliger Zakaria (26) plots overleden: 'Schok voor jongerengemeenschap in Marollen'

KVDP
© BRUZZ
23/06/2020

De 26-jarige Zakaria Moussa is afgelopen weekend plots overleden in zijn slaap. Tijdens de lockdown zette de jongeman zich in als vrijwilliger voor de voedselbedeling in onder meer de Marollen. Familie en vrienden herdenken hem vandaag aan de multiconfessionele begraafplaats in Evere. "Dit is een zware schok voor de jongerengemeenschap in de Marollen."

Zakaria Moussa was nog maar net 26 geworden. Aan het begin van de lockdown hielp hij bij de voedselbedeling vanuit het lokaal van sportclub Anneessens 25. "Daarna zette hij een gelijkaardig project op in de Marollen", vertelt coördinator van Anneessens 25 Mustapha Rezki. "De voorbije twee tot drie maanden was hij zo goed als dagelijks bezig met de bedeling van voedsel en spullen. Hij was iemand die veel tijd vrijmaakte om mensen in een moeilijkere situatie te helpen."

In de nacht van zaterdag op zondag is Zakaria plots overleden in zijn slaap. "Hij voelde zich goed tot hij zaterdagavond kloeg over hoofdpijn en pijn op de borst. Hij is toen vroeg gaan slapen. Middenin de nacht werd hij levenloos aangetroffen in bed", vertelt een vriend aan La Dernière Heure. "Hij is overleden aan een hartstilstand", verklaart Rezki. "Niemand verwachtte dit."

Herdenking

Volgens de coördinator van Anneessens 25 komt het overlijden van Zakaria aan als "een zware schok voor de jongerengemeenschap in de Marollen." Rezki: "Hij was ontzettend belangrijk voor de gemeenschap. We verliezen een belangrijke vriend."

Dinsdag om 16 uur wordt Zakaria herdacht aan de multiconfessionele begraafplaats van Evere, waar hij begraven wordt. Anneessens 25 roept op om aanwezig te zijn. "Het is belangrijk om solidair te zijn voor de familie, die nu een moeilijk moment meemaakt", aldus Rezki. Hij verwacht veel volk op de herdenking. "We willen de familie ook tonen op hoeveel mensen Zakaria kon rekenen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, vrijwilliger, Jongeren, Marollen, multiconfessionele begraafplaats

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie