VUB beantwoordt alle vragen over COVID-19 tijdens digitale lesmarathon

Dirk Devroey, decaan huisartsgeneeskunde (VUB) Dirk Devroey, decaan huisartsgeneeskunde (VUB)
© PhotoNews
| Onder andere decaan huisartsengeneeskunde Dirk Devroey neemt deel aan de coronalesmarathon.
© PhotoNews
| Onder andere decaan huisartsengeneeskunde Dirk Devroey neemt deel aan de coronalesmarathon.

Negen experten gaan op 31 maart tijdens een nieuwe lesmarathon van de Vrije Universiteit Brussel alle essentiële vragen over COVID-19 beantwoorden. Van 9 tot 21 uur komen talloze onderwerpen aan bod die ons beter moeten leren omgaan met de pandemie en de gevolgen van het virus.

Een lesmarathon aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) bestaat uit twaalf lesuren van 50 minuten les en 10 minuten pauze. Al negen wetenschappers en experten tekenden in om deel te nemen aan de coronalesmarathon. Het gaat onder meer om Jo Van Ginderachter (immunologie), Timothy Desmet (psychologie), Dirk Devroey (huisartsgeneeskunde), Michel Deneyer (deontologie), Frank Van Overwalle (sociale psychologie) en Elisabeth Timmermans (seksuologie en sociale media).

Zij zullen vanuit hun vakgebied antwoord bieden op vragen als: "Wat is een virus en hoe kan je je beschermen? Hoe kunnen we elkaar beter motiveren? Wat hadden we kunnen weten op basis van de Spaanse griep? Vaccinatieplicht, reispassen ... kan dat allemaal? Waarom volgen we vaak de regels, maar soms ook niet? Hoe flirt je tijdens de lockdown?" Op die manier willen ze ons beter leren omgaan met de pandemie, want daar hebben we het steeds moeilijker mee.

"We willen al onze vrijheden zo snel mogelijk terug én het over een paar jaar niet weer meemaken. Daarom vertellen negen experten wat er nodig is om snel een einde te maken aan de huidige ellende én wat we moeten doen om het nooit meer zo ver te laten komen", zegt VUB-wetenschapsfilosoof Gustaaf Cornelis.

De lesmarathon is live te volgen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?