VUB biedt interactieve infosessies aan

© Collectie CAVA F5929 3
| De campus van de VUB
Updated: 23-04-2020 - 17:52

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat interactieve infosessies aanbieden aan scholieren in de laatste etappe van het secundair onderwijs, als alternatief voor de infodagen die niet kunnen doorgaan als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. De eerste sessies gaan van start in de laatste week van april.

"We weten dat het maken van een studiekeuze heel wat vragen en twijfels met zich meebrengt. Met behulp van deze infosessies kunnen studenten ondanks de fysieke afwezigheid toch bij iemand terecht voor wat extra duiding en opheldering, op een moment dat voor hen goed uitkomt", zegt communicatieverantwoordelijke studentenrekrutering Heleen van Schooneveld.

Normaal zouden de infodagen op de campussen in Etterbeek en Jette plaatsvinden op 26 april. Nu gaan de eerste sessies dus van start in de laatste week van april. De online chatsessies zullen via Microsoft Teams verlopen. Op www.vub.be/infodag kunnen de studenten sessies inboeken.

Rector Caroline Pauwels zal op donderdag 14 mei tijdens een live sessie van 12.45 tot 13.45 uur vragen van studenten beantwoorden. "Het coronavirus maakt het leven van studiekiezers er niet makkelijker op, maar het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is met een flinke dosis inventiviteit in deze digitale tijden. Met mijn sessie hoop ik studenten het unieke karakter van de VUB mee te geven en hen wegwijs te maken in al wat onze mooie hoofdstad hen te bieden heeft", zegt Pauwels.

Ook Odisee virtueel

Ook de Odisee hogeschool organiseert voor het eerst een virtuele infodag. Vanuit hun kot verwelkomen docenten van de Campus Brussel aspirant-studenten: “Laatstejaars kunnen virtueel naar onze campussen komen, via chat al hun vragen stellen aan docenten en studenten, online lessen volgen, cursussen inkijken en nog veel meer,” zegt Charlotte Lannoy, woordvoerster van Odisee.

"Daarvoor komt er een gloednieuw webplatform online, dat zo goed mogelijk de fysieke ervaring van een infodag wil weergeven. De leerlingen zullen verwelkomd worden, naar de campus van hun keuze kunnen gaan, de opleiding kunnen kiezen en live praten met docenten en studenten. Ook voor algemeen studieadvies, studentenvoorzieningen en inschrijvingen is er live informatieverstrekking voorzien."

De virtuele infodag van hogeschool Odisee vindt plaats op zaterdag 25 april van 10 tot 14 uur. Alle info vind je via www.odisee.be/infodag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?