VUB en ULB breiden hun campussen tijdelijk uit in heel Brussel

© Jeremy Wilburn
| Meer dan 4.000 studenten, personeel en profs naar 60 locaties in 12 Brusselse gemeenten.

Van 26 tot 30 maart trekken de VUB en de ULB met meer dan 4.000 studenten, personeel en profs naar 60 locaties in 12 Brusselse gemeenten. Ze doen dat in het kader van weKONEKT.brussels: een gemeenschappelijk initiatief om hun studenten in contact te brengen met de complexe maar boeiende realiteit van een wereldstad. De studenten maken zo ook kennis met het werkveld.

Op het programma van de weKONEKT-week staan 90 activiteiten bij bedrijven, cultuurhuizen, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, rechtbanken, musea, non-profitorganisaties, media en internationale instellingen. Daarnaast zijn er publieke events gepland, zoals muziek, theater- en cinemavoorstellingen en debatavonden.

weKONEKT.brussels ontstond uit de ambitie van de VUB en de ULB om zichtbaarder aanwezig te zijn in hun thuisstad. Partners zijn onder meer Belfius, P&V-verzekeringen en VBO. Zij stellen hun kantoren open voor bezoeken, gastlessen en lezingen.

Zo laat Belfius studenten én personeel van de VUB kennis maken met hun marktenzaal. P&V-verzekeringen stelt zijn congresruimte ter beschikking voor een lezing van drie "topdokters" van het UZ Brussel: Dimitri Aerden, Wim Distelmans en Herman Tournaye.

Pieter Timmermans en Bart Buysse van het VBO vergasten de studenten sociologie op een inleiding en gastles over het Belgisch sociaal overlegmodel en tv-seksuologe en alumna Goedele Liekens geeft op donderdag 29 maart in de Ravensteingalerij een gastlezing over grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en volwassenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?