VUB en ULB rijden mee in de Belgian Pride

© Maarten Coosemans
| Universiteiten doen mee aan Pride.

Zowel de VUB als de ULB nemen op 19 mei deel aan de grote stoet van de Belgian Pride. Ze doen dat niet met grote vrachtwagens, maar met kleine busjes, conform de nieuwe veiligheidsvoorschriften die gelden voor de karavaan. Zowel rector Caroline Pauwels als haar ULB-collega Yvon Englert zullen minstens aan een deel van de stoet deelnemen. Ze roepen zowel personeel als studenten op om zich bij het initiatief aan te sluiten.

De Brusselse universiteiten willen met hun deelname een statement maken tegen homo- en transfobie. "Op open-minded universiteiten als de ULB en de VUB is het niet de bedoeling je liefde te verbergen", zegt Pauwels, "Zo zou het ook in Brussel en bij uitbreiding in Europa en de rest van de wereld moeten zijn. We willen het signaal geven dat iedereen bij ons zijn of haar liefde kan beleven hoe hij of zij het wil. En we roepen tegelijk ook op die rechten eender waar te helpen verdedigen."

"Eerst was het de bedoeling dat VUB en ULB elk met een vrachtwagen zouden deelnemen aan de stoet, maar dat kon niet door de strengere veiligheidsvoorschriften voor de Pride", zegt Lisa Wouters, beleidsmedewerker Gender en diversiteit van de VUB. "Uiteindelijk nemen we nu deel met elk een kleine bestelwagen, waarrond we heel veel volk hopen te verzamelen. Er zal muziek zijn en op de campus wordt de holebivlag gehesen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?