| Het onderzoek van endocrinoloog Nico De Leu spitst zich toe op het vinden van manieren om bètacellen te beschermen en opnieuw aan te maken.

VUB-onderzoek Nico De Leu bekroond voor innovatief diabetesonderzoek

© Belga
20/06/2018

VUB-onderzoeker Nico De Leu is door de European Foundation for the Study of Diabetes (EASD) bekroond met de 'Rising Star Award' voor zijn innovatief diabetesonderzoek. De Leu voerde onderzoek naar de mogelijke rol van bloedvaten in de context van de bescherming, regeneratie en transplantatie van bètacellen.

Het onderzoek van endocrinoloog Nico De Leu spitst zich toe op het vinden van manieren om bètacellen te beschermen en opnieuw aan te maken.

Bètacellen huizen in de alvleesklier en produceren, bij gezonde personen, de juiste hoeveelheid insuline om de suikerspiegel op peil te houden. Bij de ontwikkeling van diabetes laten deze bètacellen het afweten, omdat ze falen of worden vernietigd.

Voor zijn onderzoek wordt de VUB-onderzoeker nu gelauwerd met de 'Rising Star Award', een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan vier veelbelovende en innovatieve onderzoekers binnen Europa die de voorbije jaren hun onderzoek in 'high-impact' wetenschappelijke tijdschriften hebben gepubliceerd.

Biografie Nico De Leu

Nico De Leu werd geboren op 25 september 1980 in Asse. Hij behaalde zijn doctoraat in de geneeskunde in 2005 aan de VUB.

Van 2005 tot 2013 combineerde hij zijn klinische opleiding in interne geneeskunde en endocrinologie met een wetenschappelijke opleiding aan het Diabetes Research Center.

In 2013 maakte hij promotie als endocrinoloog en sindsdien zet hij zijn klinisch werk voort in het UZ Brussel en het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Diabetes , VUB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni