De VUB-campus in Elsene: ingang gebouw F en G

VUB organiseert opnieuw Genderweek in de stad

EC
© BRUZZ
07/03/2022

Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom organiseert de Vrije Universiteit Brussel de hele week on- en offline activiteiten over gender en diversiteit in de stad. Er zijn lezingen, workshops en debatten voor studenten, maar ook andere Brusselaars.

De jaarlijkse Genderweek is een initiatief van het VUB-expertisecentrum voor Gender, Diversiteit en Intersectionaliteit (RHEA). Van 7 tot 12 maart organiseert het centrum (online) lezingen over bijvoorbeeld genderongelijkheid binnen de academische wereld, nieuwe ouderschapsvormen en over solidariteit met Palestina.

Voor studenten zijn er workshops over vooroordelen herkennen en over hoe je als omstaander kan ingrijpen bij grensoverschrijdend gedrag.

Filmvoorstelling in Bozar

Behalve online gaan er ook activiteiten in de stad door. In Bozar speelt op 8 maart de film 'Have, Maryam, Ayesha' van de Afghaanse filmmaakster Sahraa Karimi. De film gaat over drie vrouwen in Kaboel en is als eerste onafhankelijke, Afghaanse film volledig in het land zelf gemaakt. De voorstelling wordt gevolgd door een paneldiscussie met de regisseur.

In de KVS staat donderdagavond een colloquium op de agenda over feministische steden en inclusiviteit. Dat evenement is uitverkocht. Zaterdag 12 maart wordt de Genderweek afgesloten met een fototentoonstelling van Hilde Braet in het Huis van de Mens, over de beleving van vrouwelijke seksualiteit.

Het volledige programma van lezingen vind je op de website van RHEA.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni