VUB raadt studentikoze activiteiten 'ten stelligste' af

© google maps

De Vrije Universiteit Brussel raadt studentikoze activiteiten ten stelligste af. Zo klinkt het dinsdag in een bericht dat werd verstuurd naar studenten en medewerkers.

Het gaat met name om activiteiten waarbij "het besmettingsrisico verhoogd wordt door fysieke contacten, zoals fuiven en cantussen". Andere activiteiten, colleges, werkcolleges, praktische oefeningen en onderzoek mogen wel nog doorgaan. "Maar de situatie kan snel wijzigen", verwittigt de Brusselse universiteit.

Verder vraagt de VUB om enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Zo roept de universiteit iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te dragen zodat het virus zo weinig mogelijk verspreid wordt.

Ook worden de studenten en medewerkers gevraagd hun gedrag aan te passen om het virus niet te verspreiden, ook als die zelf niet ziek zijn. "Probeer lichamelijk contact te vermijden: houd in de mate van het mogelijke voldoende (i.e. 1 meter) afstand van collega's en studenten. Begroet elkaar niet met een kus noch een hand", klinkt het in de communicatie.


Docenten worden gevraagd om zich voor te bereiden op het aanbieden van afstandsonderwijs en zich te beraden over alternatieve manieren van lesgeven en het geven van practica. "We beseffen dat telewerk niet altijd mogelijk is maar moedigen het wel aan", aldus de VUB.

Zondag meldde de VUB dat twee studenten besmet zijn met het coronavirus nadat ze op skireis waren gegaan naar Italië. De twee zijn momenteel in quarantaine, klonk het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?