VUB-rechtenstudenten geven gratis juridisch 'corona-advies'

© Collectie CAVA F5929 31

Leden van de Brussels Law School Consultancy, een organisatie van rechtenstudenten van de Vrije Universiteit Brussel, geven de komende weken gratis juridisch 'corona-advies' aan bedrijven, Brusselaars en medestudenten die dat wensen. Door de coronacrisis is er een stijgende vraag naar advies en de student-consulenten hebben besloten hun diensten gratis aan te bieden in deze moeilijke tijden.

Brussels Law School Consultancy vzw werd in september 2019 opgericht met een dubbel doel: laagdrempelig en betaalbaar juridisch advies verlenen aan al wie daar nood aan heeft, maar ook rechtenstudenten de kans te geven hun theoretische kennis die ze vergaren op de schoolbanken in de praktijk toe te passen. Intussen zijn er vijftien student-consulenten in dienst.

De coronacrisis leidt ertoe dat er heel veel vragen binnen lopen bij de organisatie. Die zijn zeer uiteenlopend en gaan van "Wat zijn mijn rechten nu het concert of de voorstelling waar ik tickets voor had gekocht verplaatst of geannuleerd is?" tot "Wat houdt technische werkloosheid in voor mijn bedrijf of voor mezelf als werknemer en wat zijn mijn rechten nu?"

"Een beetje solidariteit is zeker op z'n plaats. We hebben daarom besloten om onze dienstverlening tijdelijk volledig gratis te maken. Dat doen we trouwens ook vanop afstand, volgens de richtlijnen van de overheid. Wie een vraag heeft, vult best het formulier op onze website in. Een van onze consultants verwerkt die dan en komt terug met een antwoord", zegt ondervoorzitter Christophe Janssens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?