VUB-rector Caroline Pauwels verkozen tot Brusseles van't joêr

Caroline Pauwels werd verkozen voor haar wil om de hoofdstad op een positieve manier uit te dragen en om bij te dragen tot het warme imago van Brussel.

VUB-rector Caroline Pauwels is zaterdagavond door Be.brusseleir tot Brusseles van't joêr 2017 gekroond. Zanger-muzikant Mars Moriau werd in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg dan weer verkozen tot Brusseleir vè et leive. De twee worden beloond voor hun inzet voor Brussel en zijn dialect.

Caroline Pauwels werd verkozen voor haar wil om de hoofdstad op een positieve manier uit te dragen en om bij te dragen tot het warme imago van Brussel. Tegelijkertijd probeert ze Brussel internationaal op de kaart te zetten, wil ze studenten dichter bij Brussel brengen en probeert ze de samenwerking met Brusselse instellingen te stimuleren.

Mars_Moriau_(c)_Ivan_Put.jpg
© Ivan Put
| Mars Moriau

Mars Moriau mag zich voortaan zelfs Brusselir vè et leive noemen. De zanger-muzikant krijgt de erkenning voor zijn jarenlange inzet om het Brussels dialect op creatieve wijze, via zijn dialectliederen, onder de aandacht te brengen. Zo werkt hij actief mee aan de uitbouw van het aanbod en de instandhouding van de Brussels Erfgoedtaal.

De verkiezing van Brusselaar van het jaar en voor het leven past in de veertiendaagse 'Weik van't Brussels'. Die wordt op maandag 11 december afgesloten met de traditionele 'Gruuten Talkshow'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?