Elke Van Hoof, traumapsychologe (VUB)

| Elke Van Hoof.

VUB voert intern onderzoek naar wetenschappelijke integriteit professor Van Hoof

© Belga
11/05/2023

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een onderzoek opgestart naar de wetenschappelijke integriteit van professor Elke Van Hoof (VUB). Zeven doctoraatsstudenten van de professor stapten eind 2021 op en dienden een klacht in wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft Het Nieuwsblad en het bericht wordt bevestigd door Nathalie Vlaemynck, woordvoerster van de VUB.

Op dit moment lopen er twee interne procedures op de Vrije Universiteit Brussel. Een eerste is het onderzoek naar de klacht die zeven ex-medewerkers van Van Hoof indienden wegens grensoverschrijdend gedrag. Een tweede procedure werd deze week opgestart om "een grondig onderzoek naar het academisch werk van Van Hoof te voeren".

"We kunnen ons op dit moment niet uitspreken over het onderzoek, maar ik kan bevestigen dat er een procedure is opgestart om de wetenschappelijke integriteit van professor Van Hoof te onderzoeken", zegt Vlaemynck. "Wij dulden geen inbreuk op de wetenschappelijke integriteit, collega-professoren en onderzoekers moeten kunnen bouwen en vertrouwen op het werk van anderen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni