Vzw L'ilot wint Federale Prijs Armoedebestrijding

© L'îlot
| Sinds 1960 richt L'îlot zich op het begeleiden van daklozen door hen diensten aan te bieden die hen helpen met het zoeken van huisvesting, opleiding en tewerkstelling.

In het auditorium van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten is vrijdag voor de 10de keer de Federale Prijs Armoedebestrijding uitgereikt in aanwezigheid van koningin Mathilde en staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA). De drie laureaten zijn L'ilot, Slaatje Praatje, en Racynes.

De Federale Prijs Armoedebestrijding wordt uitgereikt aan drie duurzame projecten die elk uit een ander gewest in België komen.

De organisatie L'ilot is de Brusselse winnaar. Sinds 1960 richt L'ilot zich op het begeleiden van daklozen door hen diensten aan te bieden die hen helpen met het zoeken van huisvesting, opleiding en tewerkstelling.

In Vlaanderen was het Slaatje Praatje dat de prijs binnenhaalde. De Waalse winnaar is Racynes.

De drie projecten werd gekozen uit negen kandidaten en ontvangen elk een geldprijs ter waarde van 15.000 euro. Na de uitreiking zaten de laureaten ook nog samen met koningin Mathilde om hun projecten uitvoerig te bespreken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?