Wat te doen op de Dag van de Arbeid?

1 mei
© FGTB
| Feest tijdens de Dag van de Arbeid (archiefbeeld).
© FGTB
| Feest tijdens de Dag van de Arbeid (archiefbeeld).

Er is geen tekort aan aanbod voor deze Internationale Dag van de Arbeid. Ook wie geen zin heeft om de 'Internationale' mee te zingen kan vandaag zich vol eten op het Iris Food Corner festival, trams gaan bewonderen of gaan rondstruinen op een rommelmarkt.

Voor de echte 1 mei-militanten en -sympathisanten zijn er verschillende opties. Op het Rouppeplein wordt zoals van oudsher een viering georganiseerd door de socialistische vakbond. Je kan er genieten van concerten, politieke speeches en talrijke straatanimaties. Het feestje begint om 13 uur en gaat door tot 20 uur ’s avonds.

Een lichter alternatief maar nog steeds diep in de socialistische zuil is te vinden op het Sint-Katelijneplein. Vanaf 14 uur tot 20 uur kan je daar terecht voor het I Love May-festival georganiseerd door One.Brussels. Minder speeches, meer muziek, zoals onder andere Dr. Lektroluv en Jaune Toujours.

Wie nog linkser wil gaan kan om 11 uur mee gaan betogen aan de Financiëntoren met de PVDA. De partij komt daar samen om een rechtvaardigere belastingpolitiek te eisen. Verschillende lijsttrekkers zullen er het woord nemen.

Trams, eten en shoppen

Voor degenen die woensdag weg willen blijven van de politiek en liever de buik rond eten, is in het kader van het Irisfeest een Food Corner georganiseerd vanaf 12 uur aan het Paleizenplein en de Coudenberg. Wie er vandaag niet bij kon zijn, kan nog tot 5 mei gaan genieten van het aanbod van tientallen foodtrucks met eten uit alle hoeken van de wereld.

Vanaf 14 uur kunnen de tramliefhebbers genieten van de Grote Parade waarin 40 historische tramstellen (van paardentram tot de hedendaagse modellen) te zien zullen zijn ter hoogte van het Warandepark en het Paleizenplein. De MIVB viert dit jaar 150 jaar tram en dat zullen we geweten hebben. Vanaf 16.15 uur kan je zelf een ritje maken op een van die legendarische tramstellen.

In Anderlecht organiseren de lokale handelaarsverenigingen een Lentefeest. Er is een braderij en rommelmarkt in de Wayezstraat, Kappitelstraat, de Formanoirstraat en een deel van d'Aumalestraat en kermisattracties op het Dapperheidsplein en het Verzetsplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?