Wateroverlast na stortbuien

onweer regen paraplu windstoten rukwinden beaufort slecht weer stortbui parkeerplaats verkeersbord onweer regen paraplu windstoten rukwinden beaufort slecht weer stortbui parkeerplaats verkeersbord
© PhotoNews
| Stortbuien in Brussel.
© PhotoNews
| Stortbuien in Brussel.
Updated: 16-08-2020 - 17:13

Zaterdag én zondag in de vooravond kwam de regen in Brussel plots met bakken uit de hemel gevallen. Het gevolg: heel wat straten liepen onder water, vooral in het noorden van de stad. De reeksen op het BK atletiek in het Koning Boudewijnstadion, met onder meer de broers Borlée, moesten zaterdag geschrapt worden.

Zondagnamiddag ontstonden er net als zaterdag felle onweersbuien met lokaal veel neerslag, zelfs hagel en rukwinden.

Deze keer liep onder meer het kruispunt aan de metrohalte Simonis op zijn minst tijdelijk onder water, zo zag een BRUZZ-reporter rond 17 uur (Lees verder onder de video):

De Brusselse brandweer kreeg ook zaterdagavond heel wat oproepen binnen voor wateroverlast. Ze kwam toen vijfentwintig keer tussen voor ondergelopen straten en tunnels. Onder meer de Koninginnetunnel - onder de treinsporen aan de gelijknamige laan - moest leeggepompt worden.

41 Brusselaars deden zaterdagavond eveneens beroep op de brandweer voor ondergelopen kelders en waterlekken. De brandweer kwam ook vier keer tussen omwille van een risico op kortsluiting door wateroverlast. Eén Brusselaar moest de brandweer inschakelen nadat brokstukken loskwamen van zijn gevel.

Vooral Jette, Laken, Molenbeek en Schaarbeek werden zaterdag getroffen. Bekijk de overstroming van de Clessebrug aan park L28 in de onderstaande video, tot groot jolijt weliswaar van een paar kinderen (Lees verder onder de video)

De reeksen van de 1.500 meter en de 200 meter op het BK atletiek in Brussel zijn zaterdag, zowel bij de mannen als de vrouwen, geschrapt door hevige regenval.

Water in de binnenbaan

De eerste reeks van de 200 meter bij de vrouwen, waarin Belgian Cheetah Imke Vervaet de snelste was met 23.85, was net afgewerkt toen de hemelsluizen opengingen boven het Koning Boudewijnstadion. Eerst opteerde de jury voor een pauze, maar de bui bleef duren en uiteindelijk werd beslist om de reeksen volledig te annuleren.

Zondag komen er rechtstreekse finalereeksen waarin de beste chrono de winnaar zal aanduiden. De tweeling Borlée zou behalve de 100 meter ook de 200 meter lopen, maar beiden vielen geblesseerd uit.

De reeksen van de 1.500 meter werden eveneens geschrapt omdat er te veel water in de binnenbaan stond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?