© Solidarité Grands Froids

Webshop voor daklozen in Brussel

SN
© BRUZZ
27/12/2017
Updated: 27/12/2017 17.14u

Een koffie, een paar schoenen of een overnachting. Op de Homeless Webshop van Solidarité Grands Froids kan je die broodnodige dingen schenken aan de daklozen in Brussel. Opmerkelijk: ook de webshop zelf is dakloos en wordt gehost door andere websites.

De tijdelijke webshop is een initiatief van vzw Solidarité Grands Froids, dat de shop tijdens de kerstperiode lanceert. Je kan er een kop koffie van twee euro kopen, maar ook schoenen van 50 of een week onderdak voor 150 euro. Niet voor jezelf, wel voor een dakloze.

De opbrengst gaat via Solidarité Grands Froids naar de meer dan 5.000 daklozen in Brussel. De vzw helpt hen aan eten en onderdak, en probeert zo hun dagelijks leven wat te vergemakkelijken.

En de naam ‘Homeless Webshop’ mag je letterlijk nemen: de Homeless Webshop heeft geen eigen stek, maar wordt gehost door andere websites. Op dit moment vind je de Homeless Webshop enkel op de sites van Touring en TWBA Group.

Vorig jaar hield Solidarité Grands Froids ook al een opvallende campagne met notfairbnb.be, met een ironische verwijzing naar de bekende verhuurwebsite.

“Daar hebben we toen 15.000 euro mee opgehaald,” zegt Valérie Demeure van Solidarité Grands Froids. “Nu hopen we de webshop zo lang mogelijk open te houden tijdens de winter.”

"We hebben de indruk dat er steeds meer daklozen zijn in Brussel. Een probleem dat veel mensen raakt, dus we hopen dat er nog veel mensen storten. Momenteel zitten we aan zo'n 1.500 euro."

Ze rekenen daarvoor ook op welwillende gastwebsites. "Normaal gezien kunnen we de komende tijd ook op de websites van Het Laatste Nieuws en Flair terecht," zegt Demeure.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Solidarité Grands Froids, daklozen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie