cycloparking.org

Website toont beschikbare Brusselse fietsparkings

© BRUZZ
13/07/2017

Sinds donderdag kan je terecht op cycloparking.org voor een veilige parkeerplaats in Brussel voor je stalen ros. Het is een initiatief van fietsplatform CyCLO en de bevoegde ministers Rudi Vervoort (PS) en Pascal Smet (SP.A). "We gaan de gegevens ook gebruiken om het aanbod in Brussel te verbeteren."

CyCLO’s parkeerplatform, CycloParking, ontwikkelt en beheert veilige fietsparkings, zoals de gekende fietsboxen. Voor wie zich nog niet heeft ingeschreven, maar zijn fiets toch achter slot en grendel kwijt wil, is er nu cycloparking.org. Om een andere box te vinden, of om er een aan te vragen in de buurt.

De site toont je gegevens van alle park&ride fietsparkings met toegangscontrole bij metrostations én van alle fietsboxen in de negen gemeentes die zich bij CycloParking hebben aangesloten: Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaarbeek, Sint-Gillis, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Etterbeek en de Stad Brussel. Andere fietsbox-gemeentes en nog meer soorten fietsparkings, zoals die aan de Brusselse treinstations, zullen nog volgen, belooft CyCLO.

De gegevens van cycloparking.org worden ook gebruikt door CyCLO om advies te geven aan haar partners over in welke buurten in Brussel het meeste behoefte bestaat aan veilige fietsparkings. “Het platform laat ons toe de stroom van aanvragen voor informatie en abonnementen beter te beheersen. Dit is dus een belangrijke stap,” zegt Liesbeth Driesen, directrice van CyCLO. “Maar daar blijft het niet bij. Door alle fietsparkings aan te sluiten op het platform wordt mogelijk het toegangsbeheer vanop afstand te doen, en verschillende abonnementsformules aan te bieden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni