Weer 4 nieuwe coronagevallen in Brussel

© PhotoNews
| Mondmaskers op Brussels South Charleroi Airport door de dreiging van het Coronavirus.

Er zijn opnieuw 4 gevallen van corona in Brussel bijgekomen. Het totale aantal patienten staat nu op 12 in het gewest. In heel België kwamen er 59 bij ten opzichte van donderdag.

In totaal heeft ons land nu 109 bevestigde coronapatienten. 441 stalen werden in totaal geanalyseerd op het virus. De meeste besmette personen reisden recent naar Italië, het land waar het virus als eerste voet aan de grond kreeg in Europa.

Onder de Brusselse patiënten zijn onder meer een leerling van het Sint-Jan Berchmanscollege en een ouder van twee leerlingen van de basisschool van het Koninklijk Atheneum van Etterbeek. De kinderen zelf blijken niet besmet, maar ze moeten uit voorzorg wel de rest van de week thuis blijven. Beide scholen zullen voorlopig open blijven.

De leerling van het Sint-Jan Berchmanscollege blijft voorlopig nog thuis, maar stelt het verder goed, laat de directie van het college weten.

Ook in de Financietoren aan de Kruidtuin blijkt een medewerker van de FOD Financiën besmet te zijn geraakt. Dat wordt bevestigd door de FOD Financiën. De medewerker is inmiddels thuis. Of de persoon in kwestie ook in Brussel woont, kan de FOD Financiën niet zeggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?