Werken gestart voor afgescheiden fietspad Poincarélaan

© SAH/BRUZZ

De werken voor de aanleg van een reeks veilig afgescheiden fietspaden op de westelijke Kleine Ring zijn begonnen. Gisteren hebben wegenwerkers signalisatieborden en een afscheiding geplaatst. Er wordt weinig verkeershinder verwacht, fietsers moeten wel tijdelijk over de rijbaan.

Op een eerste spadesteek is het nog even wachten, die komt er in de komende twee weken, tijdens het voorbereidend stadium van de werken op de Poincarélaan. Het is de eerste fase van een van de meest concrete beloftes inzake mobiliteit die de Gewestregering opnam in haar regeerakkoord: een veilig, afgescheiden fietspad langs de volledige Brusselse Kleine Ring.

Het plan voorziet verhoogde tweerichtingsfietspaden van 2,5 meter breed aan beide kanten van de weg. “Het fietspad op de Poincarélaan zal het nieuwe park aan de Ninoofsepoort en het Zuidstation verbinden en zal een kwaliteitsvolle fietsverbinding zijn tussen de verschillende wijken,” zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A). “Het startschot naar een ander, meer leefbaar Brussel is gegeven.”

Hinder
Totdat het afgescheiden fietspad op de Poincarélaan er is, moeten fietsers wel even over de rijbaan. Dat blijft zo tot begin juli. "Het is een beetje cru, dat klopt, maar je kan nu eenmaal niet anders als je een fietspad verlegt," aldus de woordvoerder van Smet. Er wordt wel de nodige signalisatie voorzien, met borden en fietssymbolen op het wegdek.

Voor automobilisten verwacht het Gewest geen hinder, zij kunnen gewoon over twee – zij het versmalde – rijstroken blijven rijden. Waar en wanneer de volgende fase van de aanleg van het Kleine Ring-fietspad zal beginnen, is nog onduidelijk.

simulatie_fietspad_pointcarrelaan
© Brussel mobiliteit

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?